ASIGURARE RCA

Știați că ?

De acum poți opta și pentru clauza de decontare directă, clauză care implică ca dacă ești parte vătămată într-un accident, îți vei putea deconta despăgubirile de la propriul asigurător. Avantajele sunt nete, și implică colaborarea cu propriul asigurător RCA, și cu durata plății despăgubirilor, ceea ce reprezintă un avantaj în relația cu unitatea reparatoare.
Totuși, pentru a beneficia de decontarea directă, este nevoie să îndeplinești următoarele condiții: vehiculele implicate în accident să fie înmatriculate în România, prejudiciile sunt produse doar vehiculelor, ambele vehicule implicate în accident trebuie să aibă asigurare RCA valabilă la data producerii accidentului și să nu existe vătămări corporale.
Clauza de decontare directă este opțională și se achiziționează doar la încheierea poliței de asigurare RCA, neputând fi achiziționată separat de aceasta.

Despre asigurarea obligatorie RCA

Asigurarea RCA este polița obligatorie de răspundere civilă auto pe teritoriul României pentru toate autovehiculele care doresc să se deplaseze pe drumurile publice.
Asigurarea RCA nu este obligatorie pentru persoanele fizice sau juridice care utilizează autovehiculul în scopuri competiționale, sau de antrenament, organizate legal, deoarece riscurile asigurării sunt preluate de către organizator.

Citește mai mult

Legea nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de vehicule și tramvaie

Citește mai mult