Asigură-ți bicicleta acum

Obiectul politei este oferirea de protectie prin asigurare in cazul furtului bicicletei, evenimentul asigurat fiind furtul bicicletei, al partilor componente sau deposedarea utilizatorului acesteia prin talharie.

Teritorialitatea contractului de asigurare este limitata la teritoriul Romaniei.

Suma asigurata reprezinta valoarea reala a bicicletei, aceasta fiind valoarea de nou diminuata cu un procent care ia in considerare anul de fabricatie si starea de utilizare a bicicletei, dupa cum urmeaza: utilizarea pana la 2 ani, nici o diminuare; pentru cel de-al treilea an -20%; pentru fiecare an suplimentar sau o parte a acestuia -10%, dar nu mai mult de -50% din valoarea asigurata.

Valoarea de nou se stabileste pe baza facturii de achizitie pentru bicicletele noi.

In cazul bicicletelor second hand, acestea pot fi preluate in asigurare pana la o vechime de 7 ani. Valoarea acestora se stabileste pe baza unor studii de piata.

In cazul in care unei biciclete i-au fost adaugate/schimbate accesorii/sisteme ulterior cumparariii de nou, valoarea de nou declarata la incheierea asigurarii va consta din pretul de nou al bicicletei + pretul accesoriilor/sistemelor/imbunatatirilor la care se aplica uzura.

La fiecare dauna, asiguratul va suporta o fransiza de 20% din valoarea despagubirii.

Contractul de asigurare este incheiat pe un an; exista posibilitatea prelungirii contractului cu cate un an.

Prima de asigurare se calculeaza prin inmultirea sumei asigurate cu cotatia de prima. Cotatia de prima depinde de vechimea bicicletei (vechime 1 si 2 ani / cotatia aplicata 8,90%; vechime 3 ani / cotatia aplicata 10%; vechime 4 ani / cotatia aplicata 10,82%; vechime 5 ani / cotatia aplicata 11,88%; vechime 6 ani / cotatia aplicata 13,36%).

Prima de asigurare minima este 90 ron.

Nu se solicita fotografii bicicletei, daca data incheierii asigurarii este aceeasi cu data facturii de achizitie de nou din magazin.

Datele necesare emiterii unei polite de asigurare sunt: nume, CNP, nr telefon si contact asigurat; tip/model bicicleta, serie cadru; suma asigurata, prima de asigurare, perioada asigurata (1 an incepand cu ora 0,00 a zilei urmatoare emiterii politei).

Procedura daune: asiguratul trebuie sa avizeze asiguratorul privind producerea daunei; asiguratul trebuie sa declare evenimentul la sectia de politie in raza careia s-a produs furtul sau talharia, precizand seria inscrisa pe cadrul bicicletei; asiguratul trebuie sa depuna la dosarul de dauna procesul verbal de la politie + o cerere de despagubire; asiguratorul va achita despagubirea in termenul de 14 zile de la depunerea documentelor necesare la dosarul de dauna.

Excluderi: asiguratul este victima unui abuz de incredere; furtul este cauzat de o persoana care locuieste in aceeasi gospodarie cu asiguratul

Obligatiile asiguratului: la parcarea bicicletei, aceasta trebuie blocata cu un dispozitiv antifurt functional, ce trebuie sa asigure cadrul, roata din spate si corpul de care este asigurata bicicleta (corpul trebuie sa fie solid, fara sa poata fi distrus fara scule specifice si suficient de inalt sa nu poata fi ridicata bicicleta deasupra lui); daca bicicleta este parcata intr-o incapere incuiata folosita exclusiv de propietar, sau de membrii familiei sau membrii gospodariei, nu trebuie folosit dispozitivul antifurt; cand bicicleta se afla intr-o incapere incuiata a unei unitati de cazare este suficient ca dispozitivul antifurt sa asigure doar cadrul bicicletei si roata din spate; furtul este despagubit si daca bicicleta a fost furata de pe un suport de biciclete pentru autovehicul, prevazut cu incuietoare si special creat in acest scop.

Asigură-ți bicicleta acum