1. Flexibilitatea programului:

Poți începe cu un program potrivit stilului tău de viață. Poți fi propriul tău șef și îți poți atinge obiectivele în ritmul tău. Deși să fii propriul tău manager îți oferă multă libertate, îți asumi și multe responsabilități.

2. Industrie mare:

Există foarte multe produse pe piața de asigurări și încă este loc pentru noi produse. În general, oamenii sunt conștienți de beneficiul asigurării iar rolul tău este de a le oferi produsul potrivit pentru nevoile lor.

3.  Oamenii:

Vei lucra într-un mediu activ și dinamic care presupune să îmbini munca de birou cu întâlniri interesante. Nu vei avea ocazia să te plictisești. Poți cunoaște în fiecare zi persoane noi, iar comunitatea în care te dezvolți te va învața foarte multe.

4. Financiar/ Business:

Nu se rezumă totul la încheierea unei polițe. Această profesie presupune un amestec de cunoștințe economice, viziune financiară și puțină intuiție. Poți folosi cifre, statistici, și arta negocierii, pentru a crea și implementa strategii noi.

5. Profit:

Câștigul depinde de tine. Te implici, lucrezi și (foarte important) perseverezi! Motivația și perseverența în comunicarea cu clientul pe care ți-l dorești fac diferența și te ajută să vinzi produsul. Odată pornit pe această cale, așteptările tale financiare se vor concretiza mai repede decât crezi.

6. Fapte bune:

Foarte puține polițe sunt obligatorii, însă o asigurare potrivită poate salvă clientul dintr-o situație foarte grea. Rolul tău este de a identifica ce fel de asigurare facultativă i se potrivește clientului tău. Îți recomandăm să ai răbdare cu clienții deoarece ei nu cunoasc la fel de bine ca ține produsele și au nevoie de lămuriri și de informațiile potrivite pentru a face cea mai bună decizie.

7.  Dezvoltare personală:

Într-un mediu atât de dinamic, cu concurență puternică și o multitudine de clienți din industrii diferite, cum ai putea să nu te dezvolți? Nici nu o să realizezi când ai învățat să negociezi atât bine sau să îți sfătuiești într-un mod atât de pertinent clienții. O să realizezi în scurt timp, că știi mai multe lucruri despre mașini decât orice alt prieten de al tău și că lista ta de contacte s-a mărit considerabil.